Royan ligt op 25 kilometer van de camping

 

Royan werd meerdere malen verwoest en volledig herbouwd na de Tweede Wereldoorlog en is vandaag een van de meest moderne badplaatsen aan de Atlantische kust, compleet met een dynamisch congrescentrum. Het is ook een vissershaven en een jachthaven aan de monding van de Gironde. Voor een vakantie, ontspanning, herbronning is er 20 km aan prachtige stranden met mooie bossen voor u beschikbaar, en niet te vergeten duikclubs, zeilscholen, tochten te paard en culturele activiteiten.
Ten zuiden van Royan ontdekt u St Georges de Didonne met zijn stranden, en Meschers-sur-Gironde met zijn kliffen en pladijzen. Een paar kilometer lager kunt u een bezoek brengen aan Talmont-sur-Gironde, gebouwd op een rotsachtige kaap met uitzicht op de Gironde en Mortagne-sur-Gironde dat u het mooiste uitzicht over de breedste monding van Europa biedt (14 km).
Verder naar het noorden van Royan, in de buurt van de stad van St. Augustine, kunt u een bezoek brengen aan de kwelders van Mornac-sur-Seudre. TIjdens uw verblijf aan de kust zult u ook vallen op de grote geemnte van Mathes - La Palmyre met zijn bossen, stranden en beroemde dierentuin.