De stad Rochefort ligt op ongeveer 35 km van de camping.

 

Op het kruispunt tussen La Rochelle, Royan en het eiland Oléron, heeft deze stad in de Charente Maritime zich snel ontwikkeld na de aanleg van een militaire haven door Colbert in 1966: het heeft er ook het karakter en de monumenten bewaard. U kunt de oude vestingen, de Corderie Royale uit de 17e eeuw (mooie groep van gebouwen verspreid over bijna 400 meter), de handels- en plezierhavens, enz. Een recente gebeurtenis heeft de stad Rochefort in de kijker gezet, want in de oude scheepswerf heeft een groep enthousiastelingen het fregat Hermione herbouwd.
Op een tiental kilometer ten noordwesten van Rochefort zult u niet om een bezoek aan de badplaats Fouras-Les-Bains heen kunnen, gelegen aan de noordelijke monding van de Charente tegenover de eilanden Ré, Oléron, Aix en Madame;
Verder naar het zuiden van Rochefort, op ongeveer 10 km, aan de zuidelijke monding van de Charente vindt u het charmante dorpje Port Des Barques, bekend als een authentiek vissersdorp en de plaats waar Lafayette aan boord stapte van de Hermione.