Op 15 km camping heet het eiland Oléron u van harte welkom.

 

Eenmaal over de brug ontdekt u Oléron, 30 op 11 kilometer lang. Het eiland Oléron heeft een goed klimaat en is het grootste eiland in de Atlantische Oceaan. Het eiland is verdeeld tussen 8 steden: Het kasteel van Oléron met zijn beroemde citadel en zijn oesterhaven, Saint Trojan Les Bains badplaats met een bos, Dolus d'Oléron met zijn moerassen, Saint-Pierre d'Oléron met zijn architectuur en de vissershaven van La Cotinière, Le Grand Village Plage en de haven van Salines, Saint Denis d'Oléron in het noorden met zijn jachthaven, duinen en de vuurtoren van Chassiron, Saint Georges d'Oléron en de kleine dorpjes Chaucre, Domino, Boyardville met vissershavens en plezierhavens, en niet te vergeten de stranden en bossen.
Een deel van de duinen zijn beplant met pijnbomen. Voor de liefhebbers van zwemmen en heerlijk luieren zijn er heel wat fijne zandstranden. De voetvissers worden ook niet vergeten: mosselen, garnalen, alikruiken worden gevist volgens de geldende traditie.
De oesterteelt is sterk ontwikkeld met tal van oesterhavens. U kunt zonder mate genieten van de beroemde oesters van Oléron.